Geen horeca bij Klinkenbergerplas

Alle andere vragen/opmerkingen
admin
Site Admin
Berichten: 230
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 4:12 pm

Geen horeca bij Klinkenbergerplas

Bericht door admin »

Leidsch Dagblad, 31-1-2019

Bij de Klinkenbergerplas in Oegstgeest mag geen paviljoen worden gebouwd en geen evenemententerrein worden ingericht. Althans, niet in de vorm en omvang zoals de gemeente het nu voor ogen heeft. De Raad van State zette gisteren een streep door die plannen na een klacht van een buurtbewoner.

De randen en oevers van de recreatieplas zijn onlangs opgeknapt. Het is de bedoeling dat mede daardoor het gehele gebied op de grens met Teylingen meer bezoekers gaat trekken. Dat moet onder meer gebeuren door er nog een soort strandtent annex paviljoen toe te laten. En daarbij ook een evenemententerrein af te bakenen waar drie keer per jaar een dancefeest of andere festiviteit kan worden gehouden.

Een buurtbewoner zag de bui al hangen en voerde aan dat er rond de plas geluid- en parkeeroverlast gaat ontstaan, zoals al eerder bij enkele evenementen het geval was. De Raad van State vindt dat met de huidige gemeentelijke regelgeving, er inderdaad niet kan worden uitgesloten dat lawaai en parkeeroverlast ontstaat. Het gemeentebestuur krijgt zestien weken om de lokale voorschriften wat strikter te maken, anders komt er geen horeca of feestterrein.

Plaats reactie