MEOB-terrein ook in beeld voor vluchtelingen

Alle andere vragen/opmerkingen
admin
Site Admin
Berichten: 230
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 4:12 pm

MEOB-terrein ook in beeld voor vluchtelingen

Bericht door admin »

Leidsch Dagblad:

Ook het braakliggende terrein waar ooit het Marine elektronisch en optisch bedrijf zat (MEOB) mag gebruikt woorden voor de opvang van vluchtelingen of de bouw van huizen voor statushouders.
Door Binnert Glastra - 1-12-2015, 20:09 (Update 1-12-2015, 20:09)

Althans, wat betreft de eigenaar, het rijksvastgoedbedrijf. Deze week werd bekend dat het rijksvastgoedbedrijf 55 gebouwen en complexen aan gemeenten voor dat doel te huur heeft aangeboden. Vanuit het Oegstgeestse college van burgemeester en wethouders is vooralsnog niet gereageerd op de aanbieding, laat een woordvoerster weten.

Het zou de derde opvangmogelijkheid zijn binnen de gemeentegrenzen van Oegstgeest. Eén ervan, de vier bijgebouwen van jeugdgevangenis Teylingereind, is inmiddels vrijwel zeker. Eind vorige week liet interim-burgemeester Jan Waaijer weten zeer binnenkort een formeel verzoek te verwachten van het COA voor de opvang van minderjarige vluchtelingen.

Een andere serieuze mogelijkheid is het leegstaande complex van Rivierduinen, naast het gemeentehuis. Ook daarin is het COA volgens Waaijer nog altijd geïnteresseerd. Vorige week kwam de opvangorganisatie het complex bekijken, maar dat heeft nog niet geleid tot een verzoek.

Plaats reactie