Waar komt de benodigde, extra ruimte voor Leidse bedrijven

Alle andere vragen/opmerkingen
admin
Site Admin
Berichten: 230
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 4:12 pm

Waar komt de benodigde, extra ruimte voor Leidse bedrijven

Bericht door admin »

Leidsch Dagblad, 19-11-2015

LEIDEN/REGIO - Waar komt de benodigde, extra ruimte voor Leidse bedrijven en ondernemingen? Het Veenderveld in Roelofarendsveen of toch gewoon in de omstreden Leidse Oostvlietpolder? Volgens de Leidse D66-wethouder Robert Strijk is inmiddels ook het Meob-terrein in Oegstgeest een mogelijkheid, of een terrein ’ergens in Leiderdorp’. De spreekwoordelijke knoop wordt 1 april volgend jaar doorgehakt.
Door Loman Leefmans - 19-11-2015, 5:00 (Update 19-11-2015, 7:29)

Dat betekent in ieder geval dat de juridische strijdbijlen in de kwestie rond de Leidse Oostvlietpolder tijdelijk zijn begraven. Aanvankelijk was dat overwegend groene gebied aangewezen als bedrijventerrein. De Leidse gemeenteraad besloot vijf jaar geleden vrij abrupt om van die plannen af te zien en van de polder een recreatiegebied te maken. Een uitbreiding van bedrijventerrein Veenderveld, eveneens langs rijksweg A4 maar dan bij Roelofarendsveen, zou een goed regionaal alternatief vormen.

Bezwaren

Lang niet iedereen zag deze verandering als een verbetering. De gemeente Kaag en Braassem waar ’de Veen’ deel van uitmaakt, de provincie Zuid-Holland en de verenigde ondernemersclubs (Rijnland en Leiden) uitten uiteenlopende bezwaren tegen de politieke Leidse oplossing. De Raad van State oordeelde afgelopen zomer dat het stadsbestuur binnen een half jaar definitieve zekerheid moest bieden over een alternatieve locatie.
Strijk heeft meer tijd nodig en heeft die nu ook gekregen van de andere partijen. Het Veenderveld blijft volgens hem een optie, maar hij kijkt ook naar andere, wat minder omvangrijke plekken in de regio. ,,Want de economische situatie is nu toch weer anders dan een paar jaar geleden.’’ Het al jaren braak liggende Meob-terrein langs de A44 in Oegstgeest noemt hij, en een niet nader gedefinieerde plek in Leiderdorp. ,,Of weer ergens anders een getransformeerde kantorenlocatie’’, aldus Strijk.

Bekend

Van het Oegstgeestse Meob-gebied langs de Haarlemmerstraatweg, eigendom van het Rijk, was eerder deze week al bekend dat een consortium van regionale bedrijven er het oog op had laten vallen.
Om welk terrein het in Leiderdorp gaat, blijft onduidelijk. Volgens een woordvoerster van de gemeente gaat het zeker niet op het terrein waar al jaren wordt gewacht op een Ikea-filiaal. Het betreft hoogstwaarschijnlijk een uitbreiding van het bestaande bedrijventerrein de Baanderij.

Plaats reactie