Vluchtelingenproblematiek en Oegstgeest

Alle andere vragen/opmerkingen
admin
Site Admin
Berichten: 230
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 4:12 pm

Vluchtelingenproblematiek en Oegstgeest

Bericht door admin »

Bron: website gemeente Oegstgeest

21 september 2015

De afgelopen week hebben meerdere inwoners uit Oegstgeest naar de gemeente gebeld om te vragen hoe wij tegenover de opvang van vluchtelingen staan. Hieronder leest u het standpunt van het college.
Positieve grondhouding

Het college heeft een positieve grondhouding ten aanzien van de opvang van vluchtelingen. Op dit moment wordt onderzocht of het mogelijk is om met één of meerdere gemeenten het vraagstuk gezamenlijk op te pakken. Dit vraagstuk leent zich, gezien de omvang, in het bijzonder voor een intergemeentelijke aanpak, met gedeelde verantwoordelijkheid voor de opvang van vluchtelingen. Iedere gemeente kan naar eigen mogelijkheid een bijdrage leveren.
Centraal Orgaan voor Opvang en Asielzoekers (COA)

Mocht het gaan om het creëren/realiseren van een opvangmogelijkheid voor vluchtelingen/asielzoekers, dan valt dit onder de verantwoordelijkheid van het COA (Centraal Orgaan voor Opvang van Asielzoekers). Als het nodig is om een opvanggelegenheid te creëren, dan zal er ambtelijke capaciteit worden vrijgemaakt en zal er bovendien worden samengewerkt met onder andere de Stichting Vluchtelingenwerk, de kerken en verenigingen. Bijkomende zaken als een zinvolle tijdbesteding, onderwijs en medische ondersteuning, die ook onder de verantwoordelijkheid vallen van het COA, worden pas opgepakt wanneer de omvang van de eventuele opvang duidelijk is. Als vluchtelingen in Oegstgeest of in de regio opgevangen zullen worden, gaan wij zo goed mogelijk zorg dragen voor hun welbevinden. Wij doen dit als onderdeel van het nationaal beleid.

Plaats reactie