Laatste slag om de Oostvlietpolder

Alle andere vragen/opmerkingen
admin
Site Admin
Berichten: 230
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 4:12 pm

Laatste slag om de Oostvlietpolder

Bericht door admin »

Leidsch Dagblad, 2/3/2015:

LEIDEN - De verenigde ondernemers in Leiden doen een laatste poging om van de Oostvlietpolder een bedrijventerrein te maken. Komende donderdag staat stichting Ondernemend Leiden bij de Raad van State om het besluit van de gemeente Leiden aan te vechten, waarin staat dat de gewraakte polder onbebouwd moet blijven.

De Oostvlietpolder ligt tussen Europaweg en Vlietland, en langs rijksweg A4. Vooral vanwege dat laatste was het jarenlang de bedoeling om van de polder een groot bedrijventerrein te maken.

Twee jaar geleden werd door de Leidse politiek besloten dat het gebied groen blijft. Sterker nog, het moet een polderpark worden. Voor bedrijven die zich langs de A4 willen vestigen, is enkele kilometers noordwaarts een alternatief opgezet. Bij Roelofarendsveen, naast het bestaande bedrijventerrein Veenderveld, is plaats gemaakt voor Veenderveld II.

Onvoldoende
Dat is onvoldoende, vindt Ondernemend Leiden. Dat is een samenwerkingsverband van ondernemersvereniging Bio Science Park, Platform Belangenbehartiging Ondernemersverenigingen, Ondernemersfonds Leiden, BV Leiden en het Leidse Centrummanagement.

De clubs stappen naar de Raad van State om het besluit van Leiden, waarbij de provincie ook nog enige betrokkenheid heeft, ongedaan te maken. ,,Onze opvatting op dit punt is bekend'', aldus een woordvoerster van de ondernemersverenigingen. ,,En daar zullen wij niet van afwijken.'' De Raad van State doet in april uitspraak.

Plaats reactie